.

.

Monday, October 22, 2007

Knitted beauties

I've wanted to knit a dress for a long time. Me and my friend J are pondering on knitting one together and take turns wearing it:) Here is a beautyful picture of a knitted tunic and a dress (found through Posie Gets Cozy).

On my needles right now is a thick ribbed mustard yellow scarf:
(indeed, it is a big skein, 300 g)

and some wrist warmers knitted in a nice pattern I found in a thrifted book of machine knitting patterns.

What are you knitting or crocheting?

S

4 comments:

Ika said...

Jag virkar för första gången i mitt liv, och har vansinnigt nog inte börjat med en grytlapp eller liknande överskådligt och nybörjarvänligt projekt. Nej, jag kastade mig genast över en trekantssjal. Nu vet jag inte om det är min virkning eller mönstret som det är fel på, men sjalen är mycket mindre än jag har tänkt mig, och det har också gått åt mindre garn än beräknat. Därmed har jag också utropat anarki gentemot mönstret, och virkar på hejvilt utan att bry mig om att mönstret tycker att jag borde avsluta eftersom jag redan har virkat fler varv än jag ska. Gjorde dessutom ytterligare ett kreativt uppror igår kväll när jag återgick till ett stadium i mönstret som redan var passerat, och dessutom modifierade det.

Men virkandet av trekantssjal är så pass roligt att jag redan har planer på en till. Har dessutom 200 g lämpligt grått mohairgarn som jag fyndade på loppis i våras. Måste bara hitta ett annat mönster, för jag är inte så förtjust i det som jag använder just nu.

jeanetta said...

i am crocheting a pair of mary jane slippers to keep my toes warm. i had just grabbed some white yarn to test the pattern but decided it was rather easy and that white would get rather dingy so i have switched to a nice multicolored fluffy yarn.

MalinJohanna said...

Stickandet har tagit fart, i alla fall i mitt huvud, nu när det är höst. Julklappssockor på gång, planerar halare, mössa mm åt sonen. Har precis lärt mig virka och redan fått till ett mobiltelefondisplayskydd =), en börs och en trekantssjal. Underbart med garn!

Ravenhill said...

Wow! These sweaters are gorgeous and definite cause for inspiration! Love your site and all that you make!