.

.

Wednesday, April 11, 2007

Myror... örk!

Vi har myror i huset. Små svarta som som kryper där man minst vill ha dem...
Hur hittar man deras passage in i huset?
Hur blir man effektivast av med dem?
Finns det någon expert bland er läsare? Eller någon med erfarenhet av detta odelikata problem?

Hade en kompis som på ett scoutläger för många, många år sedan försökte korsfästa myror på en skurborste. Vi hade satt upp tältet mitt i myrstråket och min vän fick nog av de objudna gästerna. Jag kan ju meddela att det inte var ett effektivt sätt att få dem ändra färdriktning.

Önskar er alla en myr-fri torsdag!
S

Snacka om myror i brallan! Bilden hämtad från www.barndesign.se.

2 comments:

Ika said...

Hemma får vi också in myror varje vår. Invasionen brukar börja efter jul, och avblåsas till midsommar. Tror att det kan vara svårt att stänga ute myrorna, de behöver ju inte direkt stora hål för att ta sig in. Det effektivaste sättet att minska antalet myror är att göra huset ointressant för dem. De älskar allt sött, och alla former av rått kött och rå fisk. Se till att de inte hittar sånt - torka bänkar och bord från utspillda sockerhaltiga saker, förvara allt av myrintresse i täta burkar. plastpåsar är ingen match för hungriga myror - hur de tar sig in vet jag inte, bara att de gör det. Minns en morgon hemma hos familjen när myrorna under natten startat fälttåg uppför kakelfogarna, in i ett köksskåp. Fyllda av onda aningar öppnade vi skåpdörren, och konstaterade att någon lämnat locket till honungsburken på glänt. Honungen var svart av myror... Hittar en myra ute på upptäcktsfärd något matnyttigt går myran hem till boet och berättar för alla sina kompisar om festmåltiden, härav invasionerna.

Patrik said...

Man kan köpa myrgift i vilken affär som helst, hälla ut lite av smörjan där de kryper som mest. Tydligen bär de små idioterna hem giftet till stacken och tar död på en hel hög av sina gelikar. Ett slagt insekt-självmordsbombare alltså.

Funkade bra för oss.