Wednesday, May 12, 2010
ever made panna cotta?
Have you ever made panna cotta? If not then off you go and assemble ingredients and put a saucepan on the stove! It is the number one dessert in our house! So easy and soooo good!
Panna cotta
(HERE is a similar recipe in English.)
ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
0,5 dl strösocker
3 st gelatinblad
garnering:
säsongens bär eller frukter
gör så här:
- lägg gelatinbladen i blöt.
- skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
- ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det
sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
- sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
- strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
3 comments:
Tack för kommentaren! Sköna dagar ska vi ha! Ska visa receptet åt gubben. Han gillar panna cotta. Vi andra i familjen som äter fast föda gillar mest sånt som innehåller choklad:)Ha det bra!/Tant Grön
Det är vår efterrätt nummer ett också, sååå gott! Prova med havtornskräm som "topping" nån gång, det är A:s favorit.
Vad roligt med recept :) Måste prova det här på helgen. Tror vi ska laga pepparbiff då så det här passar säkert utmärkt som efterrätt.
Post a Comment