.

.

Thursday, March 22, 2007

Stefan Sundström

Wasa Teater lånade ut stora scenen till svenska punk-trubaduren Stefan Sundström. För en fullsatt sal serverade han sånger med egensinniga formuleringar och tänkvärda ord. Har inte alls lyssnat mycket på Sundström förr, men är helt tagen av hans berättarkonst, både av historierna med och även de utan melodi.

Hans låt om 1900-tal, en 16 minuters låt som han körde först "för att pressa mig själv och sen slippa nervositeten. Allt efter denna låt är rena barnleken!", behandlade historia. Där sitter en gammal rockräv och sjunger om politik och världskrig och om vad som hänt i världen under ett sekel, och jag tror honom. Efter alla historia-lärare jag haft är det Sundström som lär mig mest! Och med en avväpnande humor!

Hans texter om en gammal tant och Jesus är tankeväckande, enkel och sann i sitt budskap. Och i Sången om Sabina: "allt du vill äga det äger dig". Vardagsvisdom. Vi satt på första raden, på spott-parkett. Han hade en Frälsarkrans kring handleden, det kändes hemtrevligt.

Sundtröms senaste album: Fabler från Bällingebro


Oj, vad jag längtar efter att få sjunga. Lånade ut gitarren ikväll till Nicke som hade en bra spelning på ett café i stan. Ska ut och spela med Ola Sahlén i slutet av april. Åka runt i Finland, ser fram emot det! Kom och hör på oss! Kolla min myspace för datum!


Nu godnatt. Redan torsdag. Radiointervju, soundcheck, data-kurs, sjunga backing på Lindas konsert. Mums.
S

2 comments:

monica said...

åh, jag blir ju avundsjuk. Det låter verkligen som en bra konsert med stefan.mums.Saknar verkligen finland idag!!sköt om dig!kram

Ika said...

Kul att Åbo ingår i turnélistan, speciellt nu när jag kommer att sitta fast i storstaden även under sommaren.